Conditietraining

Doelgroep

Dames en heren, van alle leeftijden, die 1x per week met muziek en plezier aan hun conditie willen werken.


Algemene doelstellingen

Het algemene doel van de Conditietraining voor de volwassenen is om de algemene conditie en belastbaarheid van de deelnemers te verbeteren door het gebruik van functionele bewegingspatronen en oefeningen en dit op een veilige manier voor pezen en gewrichten.
Hiervoor worden er verschillende trainingsvormen gebruikt die de deelnemers individueel of in groep moeten uitvoeren.


Sporttechnische doelstellingen

Circuittrainingen, intervaltrainingen en combinaties hiervan worden afgewisseld, zodat er telkens een nieuwe intensievere trainingsvorm de conditie en belastbaarheid van de deelnemers prikkelt. Elke training begint met een accelerated warm-up om de spieren warm te maken voor het intensievere werk en een cooling down om de hartslag rustig te laten dalen.


De bewegingspatronen en oefeningen komen telkens vanuit de 7 belangrijkste primaire bewegingen (primal moves): push, pull, squat, lunge, bend, twist & gate. Deze worden functioneel tijdens iedere training gevarieerd zodat de deelnemers deze bewegingen ook op variabele manieren leren toepassen. De oefeningen worden ook complexer gemaakt door deze primaire bewegingen te gaan combineren met mekaar.


Tegen het einde van het jaar is het doel dat iedereen de primaire bewegingen beheerst en functioneel kan toepassen in het dagelijks leven. Als test zal er per primaire beweging 1 minuut zo veel mogelijk correcte herhalingen uitgevoerd worden en de deelnemers moeten duidelijk 7x een hogere score behalen indien ze regelmatig de lessen bijwonen.


Onderverdeling

Één groep voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden.


Opmerkingen

Ieder brengt best zijn eigen matje mee.