Dans

Doelgroep

Bij de dansgroepen 1, 2 en kleuterdansgroepen kan je terecht voor leuke dansjes op hippe en eigentijdse muziek. Dansgroepen 3 en 4 is een mengeling van o.a. disco, freestyle, jazzdans.


Algemene doelstellingen

Kleuterdans
Deze kleuters krijgen eenvoudige danstechnieken aangeleerd. Geheugentraining, concentratie, gevoel van ritme en het samenspel komen zeker aan bod.


Dansgroepen 1 en 2
Het verfijnen en aanpassen van doelstellingen die je bij de kleuters terugvindt. De moeilijkheidsgraad evolueert met de leeftijd van het kind en dansgroep. Doelen zijn onder meer conditie, lenigheid, bewegingsbewustzijn, memoriseren van dansbewegingen en deze zelfstandig uitvoeren op een opgelegd ritme. Daarnaast stellen we ook enkele technische doelen: we leren de kinderen de fundamenten van het klassiek ballet. Dit alles in een gezellige sfeer waar iedereen kansen krijgt en deelneemt op haar of zijn niveau.


Dansgroepen 3
Een mengeling van o.a. disco, freestyle, jazzdans is de dansstijl. Doelen zijn conditie, lenigheid, bewegingsbewustzijn, … . Het dansen is veel intensiever ten overstaande van de dansgroepen 1 en 2.


Onderverdeling

Dansgroep 1

Dansgroep 2

Dansgroep 3