Keurturnen

Doelgroep

Jongens en meisjes vanaf het eerste leerjaar die de nodige kracht, coördinatie en lenigheid bezitten om te kunnen over gaan naar een competitiesport. Het is heel belangrijk dat de kinderen gemotiveerd zijn en niet bang zijn voor een uitdaging. Deze lessen zijn meer prestatiegericht.


Algemene doelstellingen

Met de keurgroep nemen we deel aan wedstrijden, naargelang het niveau van de gymnasten. Voor de keurgroep meisjes bestaat er een groep die turnt op recrea niveau en momenteel ook een op I(instap)-/C-niveau. Voor de keurgroep jongens wordt er momenteel gefocust op wedstrijden op recreaniveau.


Sporttechnische doelstellingen

Groep keurmeisjes 1

De gymnasten van het I-niveau doen de opgelegde oefeningen uit het Gymfedprogramma.

Gymnasten van het C-niveau nemen deel aan wedstrijden volgens het Gymfedprogramma. Wedstrijdoefeningen worden zelf samengesteld door de trainer. Afhankelijk van hun individuele prestaties zullen de D-scores (moeilijkheidsscore) van deze oefeningen variëren van gymnast tot gymnast.


Groep keurmeisjes 2

Voor gymnasten vanaf het 4de leerjaar. De gymnasten van keurgroep worden voorbereid op de wedstrijdoefeningen binnen het recreaprogramma. Al naar gelang de leeftijd zullen dit opgelegde of vrije oefeningen zijn.


Groep keurjongens 1

Voor gymnasten vanaf 1ste leerjaar. De gymnasten van keurgroep worden voorbereid op de wedstrijdoefeningen binnen het recreaprogramma. Al naar gelang de leeftijd zullen dit opgelegde of vrije oefeningen zijn.


Groep keurjongens 2

Voor gymnasten vanaf 4de leerjaar. De gymnasten van keurgroep worden voorbereid op de wedstrijdoefeningen binnen het recreaprogramma. Al naar gelang de leeftijd zullen dit opgelegde of vrije oefeningen zijn.


Onderverdeling

Meisjes groep 1: enkel door selectie, vanaf het 1ste leerjaar voor gymnasten die deelnemen aan de wedstrijden van het I-niveau of het C-niveau.
Meisjes groep 2: enkel door selectie, vanaf het 4de leerjaar voor gymnasten die deelnemen aan de wedstrijden van recreatief toestelturnen.
Jongens groep 1: enkel door selectie, vanaf het 1ste leerjaar voor gymnasten die deelnemen aan de wedstrijden van recreatief toestelturnen

Jongens groep 2: enkel door selectie, vanaf het 4ste leerjaar voor gymnasten die deelnemen aan de wedstrijden van recreatief toestelturnen


Selectievoorwaarden

Deelname aan een van deze groepen is enkel door selectie. De selectie gebeurt tijdens de eerste 3 weken van september na contact met de coördinator, Yasmine Janssens.