Recreatief 12+

Doelgroep

In deze groep kunnen turners en turnsters vanaf 12 jaar en ouder terecht. Voor recreatief 12+ heb je geen ervaring of dergelijke nodig, enkel een goed humeur en een positieve ingesteldheid.


Algemene doelstellingen

Jongeren zin geven in bewegen en ze met plezier naar de les laten komen en op een aangename, nietcompetitieve wijze leren turnen en kennismaken met zowel de basisturntoestellen, airtrack en trampoline.


Sporttechnische doelstellingen

Gymnasten worden gedurende het hele turnseizoen getraind op kracht en lenigheid om zo een degelijke basiskracht en –lenigheid te ontwikkelen die vereist is voor het beoefenen van gymnastiek. De gymnasten maken daarbij ook kennis met de verschillende toestellen en disciplines binnen de gymnastiek, dit door ze gedurende het seizoen kennis te laten maken met alle beschikbare toestellen. Elke gymnast krijgt individueel een niveau toegewezen aan de hand van zijn capaciteiten op elk toestel. Het is de bedoeling om bij het einde van het seizoen een duidelijke stijging van niveau waar te nemen. De trainers gebruiken de inhoud van elk niveau voor het bepalen van de oefenstof voor elke les, en dit individueel per gymnast.


Onderverdeling

Dit is één groep die bestaat uit jongens en meisjes vanaf 12 jaar.