Trampoline

Doelgroep

Trampoline springen is een individuele sport waar we gemotiveerde gymnasten verwelkomen die een uitdaging zoeken en vooral geen hoogtevrees hebben. Ook al is dit een individuele sport, bij Turnkring De Giertjes streven we naar een leuke groepssfeer binnen onze trampoline groep. Een groep enthousiaste leiding zal je graag verwelkomen en je alles leren van het trampoline springen!


De trampolinegroep van Turnkring De Giertjes is een competitie groep wat betekent dat de gymnasten jaarlijks meermaals zullen deelnemen aan wedstrijden, zo kunnen we aan de buitenwereld laten zien wat we allemaal kunnen! Aangezien wij streven naar een bepaald niveau kunnen gymnasten enkel na selectie starten in één van onderstaande groepen.


Bij het trampoline springen we 3 verschillende disciplines, namelijk TRA (grote trampoline), DMT (dubbele mini trampoline) en MT (mini trampoline, enkel groep 3).


Algemene doelstellingen per trampolinegroep

Trampoline 3: Dit is een oefenjaar waar op het einde van het jaar de leiding de gymnast evalueert of hij/zij geschikt is voor trampoline. Deze groep is bedoeld voor kinderen van het 1e tot het 3e leerjaar. Dit is een algemeen inleidende groep waar niet alleen trampoline wordt gesprongen maar waar ook het basisturnen aan bod komt. (bv: vormspanning, koprol, radslag, handstand,…). Als er een positieve evolutie is zullen deze kinderen doorstromen naar trampoline 2. De gymnasten van trampoline 3 trainen 3 uren in de week (woensdag en vrijdag).


Trampoline 2: Bij trampoline 2 kan je terecht vanaf het 4e leerjaar. De gymnast zal deelnemen aan wedstrijden aangepast aan zijn/haar eigen niveau (C-niveau). Deze gymnasten trainen 7 uren in de week (woensdag, vrijdag en zondag).


Trampoline 1: Als je in deze groep terecht komt, train je als gymnast 9 uren in de week (dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag). Deze groep neemt actief deel aan wedstrijden in het C- en B-niveau.


Onderverdeling

Groep 1: vanaf het 4de leerjaar voor B of C niveau
Groep 2: vanaf het 4de leerjaar voor recrea of C niveau
Groep 3: startersgroep