Nieuwsbrief februari

Het is alweer het einde van januari! Benieuwd naar de hoogtepunten van de afgelopen maand? Ontdek alles wat er gebeurt in het leven van een Giertje in deze nieuwsbrief!


Proost op 2024!

- Leiding en bestuur -

Om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten, werd de hele leidingsploeg uitgenodigd voor een gezellige nieuwjaarsdrink. Hier hebben we samen geklonken op een sportief 2024 en even stilgestaan bij de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Een grote dank aan dit team om zich zo onvermoeibaar in te zetten voor onze club!

Start wedstrijdseizoen

- Trampoline -

De trampolinegroepen zijn enthousiast begonnen aan het wedstrijdseizoen! Ze hebben al verschillende medailles behaald op recreatief en C-niveau. Maar er staan nog tal van spannende wedstrijden op de planning. Hou de nieuwsbief in de gaten voor hun volgende overwinningen.
Wil je weten waarom zij deze medailles verdienen? Kom dan zeker naar het turnfeest en laat je verbazen door de indrukwekkende prestaties van onze gymnasten.

Spaghettidag

- Leiding en bestuur -

Markeer 3 maart in je agenda, want onze jaarlijkse spaghettidag staat weer voor de deur! Laat je verwennen met zelfgemaakte spaghetti bolognese, vegetarische spaghetti en heerlijke dessertjes. Zoals gewoonlijk heb je de keuze om te komen eten in de parochiezaal van Gierle of je maaltijd eenvoudig af te halen. Inschrijven kan binnenkort via de website of via het invulstrookje, gelieve dit voor 25 februari in orde te maken. Hopelijk tot dan! 

Krokusvakantie

- Kleuters 2 en 3 -

Op woensdag 14 februari zal er geen turnles zijn voor kleuters 2 en 3, vanwege de krokusvakantie. Na de vakantie gaan de lessen weer zoals gewoonlijk door. 

Maak je eigen granolareep

- Kooktip van de maand -

Ken je dat moment waarop je echt iets moet eten vlak voor een training of dansles, maar geen tijd meer hebt? Je hebt wat extra energie nodig. Probeer dan eens zelf een granolareep te maken. Het is eenvoudig, snel en perfect voor die momenten waarop je weinig tijd hebt maar toch iets gezonds wilt eten. Met dit recept maak je in no-time je eigen reep.


IngrediĆ«nten: 

 • 100 gram havermout
 • 75 gram amandelen
 • 150 gram gedroogd fruit (naar keuze)
 • Roomboter
 • 3 eetlepels honing
 • 100 gram zaden en pitten


Zo maak je het: 

 1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
 2. Neem de havermout en grof gehakte amandelen en rooster ze ongeveer 7 minuten in de oven. Smelt ondertussen een klontje boter met de honing. Voeg er vervolgens nog zaden en pitten (bijvoorbeeld pompoenpitten of zonnebloempitten) aan toe.
 3. Voeg de amandelen, havermout en gedroogd fruit naar keuze (in kleine stukjes) toe. Meng alle ingrediƫnten goed door elkaar.
 4. Vervolgens verdeel je het mengsel over de bodem van een bakplaat of cakevorm en druk je het mengsel stevig aan.
 5. Zet het mengsel minstens twee uur in de koelkast, nadien kan je er makkelijk repen van snijden.